"Байерн" иска "Барселона" да плати цялата сума накуп по евентуалния трансфер на Роберт Левандовски, съобщава "Мундо депортиво", като цитира журналиста Рафаел Хонегщайн. Според информацията германският шампион имал притеснения, че клубът от "Камп ноу" може да фалира.

Твърдението е, че "Барселона" предлага около 40 млн. евро плюс заложени бонуси. Баварците очаквали да получат поне 50 милиона за голмайстора си.

По думите на Хонегщайн от "Байерн" заявили притесненията си пред "Барселона", като посочили, че според тях испанският клуб може да не съществува след една или две години.

Почетният президент на баварците Ули Хьонес направи сходно изказване по темата. "Барселона" иска да привлече Левандовски, след като дължи 1.3 млрд. евро. В Германия щяха да са фалирали отдавна. Синдикът е на прага им, а те отправят многомилионно предложение за футболист на "Байерн", заяви Хьонес.

"Барселона" минава през труден момент, като преди година президентът на клуба Жоан Лапорта каза, че ще е необходимо време за стабилизиране. Клубът подписа голям спонсорски договор със "Спотифай", който е свързан с фланелките на отбора и с името на "Камп ноу".

Левандовски, който спечели наградата The Best на ФИФА, публично заяви, че времето му в "Байерн" е изтекло.

Дневник