Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира за полуфиналите на "Уимбълдън". Испанецът направи обрат за 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4) срещу Тейлър Фриц от САЩ.

Мачът беше много оспорван и вълнуващ, като завърши след близо четири часа и половина.

Надал имаше физически проблеми в първия сет, но за пореден път прояви характер и намери сили да се пребори за победата. В полуфинала той ще играе с Ник Кириос, който спечели с 6:4 6:3 и 7:6 (5) срещу чилиеца Кристиан Гарин.

Срещата започна лошо за Фриц, който загуби още първия си сервис гейм. Американецът успя при изоставане от 1:3 да спечели пет поредни гейма и спечели сета. Във втория Надал отново започна с ранен пробив и дръпна с 3:0, но допусна изравняване за 3:3. Въпреки това вторият в схемата направи решителна стъпка при 6:5 и след пробив изравни.

Фриц игра много силно в третата част и с два пробива стигна до 6:3. Четвъртият сет беше много оспорван. Двамата бяха колебливи на сервис, а развръзката настъпи при 5:5 - Надал записа трети брейк в тази част и поведе с 6:5, а в последствие спечели подаването си на нула.

Двамата продължиха уверено и в петия сет се стигна до тайбрек, в който Надал спечели с 10:4 точки.

В другия полуфинал ще играят Новак Джокович и Камерън Нори.

Дневник