ЦСКА привлече нападателя Дюкенс Назон. Червените съобщиха, че са купили правата му от втородивизионния френски "Кевии Руан".

Стойността на сделката не се посочва, но според "Трансфермаркт" цената на играча е 1 млн. евро. Нападателят е преминал успешно медицински прегледи, а в четвъртък ще се включи в сутрешната тренировка на ЦСКА.

Футболистът е роден в Париж и е кадър на школата на "Лориан". Заради корените си от Хаити става национал на карибската страна, като има 26 гола в 50 мача. През 2017 г. е привлечен в "Улвърхемптън", но два пъти е преотстъпван и няма мачове за отбора.

ЦСКА посочва, че Назон е основател на благотворителна организация, работеща за развитие на образованието, здравеопазването и инфраструктурата в Хаити.

ЦСКА обяви преди дни, че работи по привличането на нападател заради трансфера на голмайстора Жорди Кайседо. Назон е четвъртият нов след младежкия национал Станислав Шопов, Лазар Туфегджич и Брадли де Нойер. В следващите дни се очаква червените да представят и други футболисти.

От сряда ЦСКА вече е свободен да картотекира нови играчи, след като забраната за трансфери беше вдигната.

Дневник