Новак Джокович достигна до финала на "Уимбълдън" след победа в четири сета над Камерън Нори (Вбр) - 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 . Действащият шампион трябваше да обръща представителя на домакините, който направи много силен първи сет.

Двубоят на Централния корт на "Ол Инглънд клъб" продължи 2 часа и 37 минути.

Сърбинът ще играе за четвърта поредна година в мача за титлата и общо за осми в Лондон. Джокович загуби на кортовете в Лондон единствено през 2013 г.

В неделя сърбинът ще играе с Ник Кириос, класирал се без игра заради отказването на Рафаел Надал. Австралиецът има две победи срещу Джокович, без дори да загуби сет.

Финалът ще бъде рекорден 32-ри за Джокович в Големия шлем, който излиза начело по този показател пред Роджър Федерер. Сърбинът ще има шанс да играе и за 21-ва титла в Шлема, с която да се доближи на една зад Надал.

"Не започнах добре, той (Нори) беше по-добър в първия сет. Никога не е лесно в мачове от Големия шлем, но може би опитът ми помогна. Камерън нямаше какво повече да губи, той играеше вкъщи. Той е фантастичен тенисист и изпитвам уважение към него", каза Джокович.

Сърбинът открои условията за игра, като денят беше белязан от много високи температури.

"Днес беше най-горещият ден от началото на турнира, това повлия. Не можех да удрям добре топката в началото, след това успях да се подобря".

"В неделя ни чака емоционален финал, ще има фойерверки и от двамата, уверявам ви. Ник ще играе освободено, той притежава мощен тенис. Никога не съм печелил и сет срещу него, надявам се, че ще бъде различно", каза още Джокович.

Сърбинът не беше на ниво в първата част, но след това повиши играта си. В края на мача Нори вече нямаше и сили, тъй като игра пет сета в предишния си мач.

Дневник