Кубрат Пулев записа загуба по точки от британеца Дерек Чисора. Двамата боксьори се изправиха един срещу друг в гала вечер в зала "О2 арена" в Лондон, като се стигна до максималните 12 рунда.

Двама от реферите отсъдиха в полза на 38-годишния Чисора, с което той нанесе трето поражение на 41-годишния Пулев.

За Пулев отсъди единствено българският съдия Йордан Езекиев - 116:112. Британецът край ринга даде 116:112 за Чисора, както и съдията от Панама, присъдил - 116:114 за Чисора.

В хода на срещата Пулев не успя да притисне съперника си, а в същото време понесе много тежки удари. Българинът завърши с две аркади, като имаше категорично надмощие единствено в четвъртия и петия рунд, след което обаче Чисора го притисна.

Пулев и Чисора се срещнаха за втори път, като през 2016 г. българинът победи в Хамбург и спечели европейската титла в тежка категория.

За Пулев това беше 32-ри мач на професионалния ринг, а балансът му вече е 29 успеха и три загуби. Преди загубата от Чисора той беше отстъпвал единствено в срещи за световната титла с Владимир Кличко през 2014 г. и Антъни Джошуа през 2020 г.

Чисора записа 45-ти дувубой в своята кариера, като остава с баланс 33:12. Победата е първа за британеца от 2019 г., като той беше в серия от три поредни загуби.

Пулев беше търпелив в първите два рунда, като заложи на прави удари с водещата си лява ръка. Едва към края на втория рунд той си позволи да скъсява малко повече дистанцията, но двамата боксьори не влизаха в размени.

Чисора търсеше удари основно в тялото на Пулев, без да разчита на много движение по ринга. Британецът ходеше напред и търсеше пласирането на един или два поредни тежки удара. Той обаче успя да отвори аркада над лявото око на Пулев.

В седмия рунд Чисора успя да пласира още удар, с което отвори още по-сериозно аркадата на Пулев, по чието лице се стичаше кръв. Въпреки това българинът издържа и още в следващия кръг тръгна в настъпление.

Пулев успя да разклати съперника си в осмия рунд с дясно кроше, точно в момент, в който Чисора се наведе.

Деветият рунд беше най-зрелищен, като Пулев тръгна в атака, но няколко пъти беше посрещнат от тежки удари на Чисора. Двамата влязоха в размени, като има тежки попадения и от двете страни. Пулев вкара точно дясно кроше, докато Чисора го намери с ляво и веднъж с лявата ръка.

Положението на българина по-тежко в десетия рунд, когато Чисора отвори аркада над дясната му вежда, а освен това имаше предимство с по-точни удари. Към двамата бяха отправени и предупреждения от рефера заради удари след гонга.

В последните два рунда имаше атаки и от двете страни, но без категорично предимство.

Дневник