Нападателят Усман Дембеле подписа нов договор с "Барселона". Френският национал се обвърза с каталунците до 2024 г.

Само преди седмици отношенията между него и клуба бяха обтегнати и се очакваше той да си тръгне, а досегашният му договор изтече в края на юни.

"Барселона" привлече Дембеле от "Борусия" (Дортмунд) през 2017 г. в една от най-скъпите сделки в историята, като плати 105 млн. евро. След това обаче футболистът играеше малко, като имаше контузии и проблеми с поведението.

Двете страни бяха близо до раздяла, но настъпи обрат. В основата се оказа идването на Шави Ернандес. Под негово ръководство Дембеле показа различно лице и настроение.

Президентът на клуба Жоан Лапорта приветства 24-годишния футболист, за когото заяви, че е положил големи усилия. "Имаш впечатляващ и несравним талант, много специфичен. Треньорът те искаше от първия момент и знае как да извлече целия талант, който имаш. Все още можеш да дадеш повече. Това е важна година, в която вече трябва да се борим за отличия. Това е емоционален ден. Треньорът те иска, но също и клубът".

"Барселона" подсили нападението си с бразилското крило Рафиня, който дойде от "Лийдс". В състава дойдоха още Франк Кеси и Андреас Кристенсен.

Дневник