"Манчестър юнайтед" обяви привличането на Кристиан Ериксен като свободен агент. Датчанинът подписва с "червените дяволи" за срок от три години.

"Все още имам големи амбиции във футбола. Знам, че мога да бъда на високо ниво и да постигна много неща, така че това е перфектното място, за да го направя", каза Ериксен пред сайта на "Юнайтед".

"Това е специален клуб и нямам търпение да започнем с мачовете".

Преди 13 месеца Ериксен получи сърдечен удар по време на мач от Евро 2020. По-късно в тялото на футболиста беше поставено устройство за контрол на сърдечния ритъм.

Ситуацията принуди Ериксен да напусне "Интер", тъй като нямаше как да продължи да играе в Италия заради правилата на Серия А, ограничаващи футболисти с подобни устройства. През пролетта датчанинът игра за "Брентфорд" във Висшата лига и се представи добре.

Ериксен преминава в "Юнайтед" и заради треньора Ерик Тен Хаг, който поема "червените дяволи" от новия сезон.

"Видях как Ерик работи в "Аякс" и знам, че ще подходи към "Юнайтед" в най-малки детайли. След като говорих с него за визията му и начина, по който иска отборът да играе, съм още по-развълнуван за бъдещето", добави футболистът.

Ериксен прекара много успешен период в "Тотнъм" преди години. Във Висшата лига датчанинът има 52 гола и 66 асистенции във Висшата лига.

Дневник