Барселона" ще привлече в следващите часове Роберт Левандовски, след като е постигнал договорка с настоящия клуб на нападателя "Байерн" (Мюнхен). Трансферът е на стойност 50 милиона евро плюс бонуси за представяне, съобщава журналистът Фабрицио Романо.

Левандовски, който е на 33 години, няколко пъти изрази желание да напусне "Байерн", година преди да изтече договорът му.

Преди 10 дни "Байерн" поиска 50 милиона евро за нападателя. Интерес към него имаше още от "Челси" и ПСЖ, но Левандовски е държал да премине в "Барселона". Смята се, че двата клуба са постигнали съгласие в петък и трансферът е въпрос на часове.

До момента "Барселона" вече си осигури няколко нови попълнение. Клубът купи бразилското крило Рафиня от "Лийдс" за 58 млн. евро, а Франк Кеси и Андреас Кристенсен пристигнаха като свободни агенти.

Левандовски игра за "Байерн" от 2014 г., преминавайки в баварците от "Борусия" (Дортмунд). С екипа на тима той вкара впечатляващите 238 гола в 253 срещи и спечели осем пъти титлата в Бундеслигата. През сезон 2020-21 Левандовски постави рекорд с 41 попадения.

Дневник