6 декара иглолистна гора и около 4 куб. м. дървен материал са унищожени вчера в борова гора край село Средковец, съобщиха днес от ОДМВР - Шумен.  Спасена от опожаряване е 58 декара гора.

Сигналът за пожара е получен в 15:25 часа. На място е насочен екип на РСПБЗН - Каолиново. Огнеборците заварили да гори дървен материал и иглолистна гора. Пламъците били на площ от около 5500 кв. м. и тръгнали след небрежности при боравене с огън на открито, уточниха от полицията.

Пожарът е погасен с помощта на 3 тона вода.

Вчера още два пъти екипи огнеборци са гасили пожари. Малко след 13 часа е потърсено съдействието на пожарната във Велики Преслав за ликвидиране на пожар в отпадъци в двор на къща на ул.“ Партизани“ в града. На място станало ясно, че собственикът на имота запалил отпадъци и стар диван. Пожарът е погасен с помощта на 3 тона вода. Спасени от опожаряване са две сгради.

В 16:00 часа пък огнеборци са гасили пожар в сухи треви в землището на село Панайот Волов. С 300 л. вода пламъците са погасени, като не е допуснато разпространение на огъня.

ШУМ.БГ