ЦСКА и "Левски" излизат тази вечер за нови мачове в евротурнирите. Червените приемат ирландския "Сейнт Патрикс", а сините гостуват на "Хамрун спартанс" в Малта в двубои от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Двата български отбора посрещат новите предизвикателства с повече увереност. ЦСКА започна колебливо с нулево равенство срещу "Македония Гьорче Петров" в Скопие, но след това постигна три победи с добра игра.

"Левски" направи "футболното чудо", за което треньорът Станимир Стоилов говореше, като преодоля гръцкия ПАОК. Сега и двамата с колегата му Саша Илич призоваха за внимание и концентрация в новите европейски мачове.

От "Армейския следобед" към важния мач

ЦСКА покани привържениците си на традиционния вече "Армейски следобед", който ще започне в 16.00 часа на "Българска армия", а гост ще е Христо Стоичков. Мачът е от 20.00 часа на "Васил Левски".

Илич очаква присъствието на Стоичков да донесе импулс в отбора и сред привържениците. По думите му червените трябва да са внимателни срещу "Сейнт Патрикс".

"Целта е да продължим в следващия кръг, но няма да бъде лесно. Играем срещу борбен отбор, турнирен, който умее да постига нужния му резултат, и трябва да бъдем внимателни. Играем пред нашата публика, трябва да бъдем агресивни от първата минута и ще опитаме да наложим нашата воля. Независимо какъв резултат постигнем, има реванш след една седмица и тогава ще се реши кой ще продължи напред", каза треньорът на червените.
"Играем добре в последните мачове, но все още има много неща, които да коригираме в нашата игра", заяви Илич.

Новопривлеченият Джонатан Линдсет, който дойде в отбора в понеделник, е в групата за мача. В сряда ЦСКА представи и нападателя Дауда Бамба, като обяви, че той вече е на разположение във всички турнири.

"Без главозамайване" за сините

"Левски" гостува на "Хамрун спартанс" в 20.30 ч. във Валета. Според Стоилов съперникът е равностоен на сините.

"Направихме обстоен анализ на отбора. Те са напълно равностойни на "Левски". Този отбор има най-доброто финансиране в Малта и с играта от първите два кръга са напълно заслужено в третия квалификационен кръг", каза треньорът на "Левски".

"Останах с отлични впечатления от 'Хамрун". Имат технични и комбинативни футболисти, които играят открит, агресивен и атакуващ футбол. В последните два мача дори надиграха "Мостар". За мен това е абсолютно равностойна двойка и който направи по-малко грешки и играе по-умно, той ще продължи напред."

Стоилов заяви, че заради положителните резултати няма намерение да прави размествания в състава. "Ивелин Попов още не е готов, но скоро ще започне да тренира с отбора", посочи треньорът.
"ПАОК има по-високо футболно ниво и от нас, и от "Хамрун". Колкото до спортната форма - ние също изиграхме достатъчно мачове. Важното обаче е утре (четвъртък) как ще се представим и който го направи по-добре, той ще спечели. Иначе нивото е абсолютно еднакво. Ще търсим нови идеи, защото "Спартанс" и ПАОК са различни отбори. Колко ще се осъществят обаче, това е друг въпрос."

"Имам сериозни притеснения за това, че се говореше, че в исторически план малтийските клубове са под нивото на българските. Не е така. Искам утре моите футболисти да бъдат също толкова концентрирани, колкото с ПАОК. Да, получиха заслужени похвали, но това само трябва да ги мотивира. Дано не обърнем нещата по български - главозамайване след добър мач. Желанието ми е утре да играем гордо, в стил "Левски".

Дневник