Левски" спечели с 1:0 гостуването си на малтийския "Хамрун спартанс" в първи мач от третия кръг на кваликациите в Лигата на конференциите. Отборът, воден от Станимир Стоилов, взе ценен успех, а в герой за състава се превърна Филип Кръстев.

В 11-ата минута Кръстев пропусна дузпа, но се реваншира в петата на добавеното време, когато вкара.

В големи периоди от срещата обаче сините не впечатлиха и имаха големи трудности в атака. Отборът на Стоилов завърши със само два точни удара за 90 минути. Вместо това Николай Михайлов трябваше да се намесва два пъти и да прави спасявания.

Реваншът между двата състава е след седмица (11 август) от 21 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Срещата можеше да бъде много по-лесна за сините, тъй като в началото тимът получи дузпа. Билал Бари беше съборен в наказателното поле при изпълнение на корнер. Кръстев застана зад топката и въпреки че залъга вратаря, я прати в десния страничен стълб.

Пропуснатата дузпа скова сините и те много трудно създаваха положения. Няколко пъти Уелтон и веднъж Роналдо опитаха да стрелят, но без успех. В определени моменти "Хамрун" застрашаваше "Левски" и Николай Михайлов два пъти спаси.

След почивката "Левски" направи няколко грешки в защита, които обаче не бяха наказани от малтийския съперник.

В добавеното време след рикошет при удар на Андриан Краев, топката стигна до Кръстев, а той с левия крак я прати в мрежата.

Дневник