Приходите на Формула 1 за второто тримесечие на 2022 г. са се повишили с 49% в сравнение с данните от миналата година. Това обяви собственикът на спорта "Либърти медия".

Увеличението на приходите до 744 млн. долара до голяма степен се дължи на това, че 2021 г. все още беше повлияна от пандемията от COVID-19. Това доведе до ограничение на публиката на редица състезания, докато от началото на новия сезон много надпревари отчтитат рекордна посещаемост.

През този период собствениците на спорта успяха да подпишат нови договори с част от състезанията, които в момента са в календара. Също тяха бяха удължени действащи договори за телевизионно излъчване, при това с подобрени условия.

Стрийминг компанията "Нетфликс" също удължи договора си с Формула 1 и снима пети сезон на своята документална поредица "Карай, за да оцелееш" (Drive to Survive).

"Формула 1 се възползва максимално от нарастващата ни популярност в световен мащаб, както се вижда от посещаемостта на състезанията, телевизионната гледаемост и ангажираността на различни платформи", каза Грег Мафей, президент и главен изпълнителен директор на "Либърти медия".

Дневник