"Ливърпул" започна новия сезон във Висшата лига с грешна стъпка, завършвайки 2:2 в гостуването на "Фулъм". Новакът в английския елит отправи сериозно предизвикателство към червените и два пъти повеждаше на своя стадион "Крейвън Котидж".

Александър Митрович вкара и двата гола - в 32-ата минута с глава и в 72-ата от дузпа. За "Ливърпул" се разписаха новото попълнение Дарвин Нунес в 64-ата минута, както и Мохамед Салах в 80-ата.

Двубоят на "Крейвън Котидж" затвърди тенденцията "Ливърпул" да играе трудно с този съперник. През сезон 2020-21, когато "Фулъм" за последно беше във Висшата лига, червените записаха загуба и равенство.

В хода на срещата тимът на Юрген Клоп изпитваше големи трудности с агресията на домакините. До 60-ата минута гостите дори нямаха точен удар, като удариха една греда през първото полувреме. В края на срещата червените имаха повече положения, като и капитанът Джордан Хендерсън уцели гредата.

В защита "Ливърпул" също не се представи на висота, позволявайки на тима от Западен Лондон да създаде много ситуации.

Още в началните минути "Фулъм" даде заявка, че срещата няма да бъде лесна за кандидата за титлата. Домакините подходиха агресивно, печелеха почти всяко единоборство и не оставяха празни пространства. По-бавната и търпелива игра на "Ливърпул" също улесни футболистите на "Фулъм".

Първият шанс се откри пред Митрович, който в 32-ата минута вкара след центриране Кени Тете отдясно. Сръбският нападател надскочи Трент Александър-Арнолд и отбеляза.

Седем минути по-късно Луис Диас уцели страничния стълб, а малко по-рано гол на колумбиеца беше отменен заради засада. С тези две ситуации и едно опасно центриране на Андрю Робъртсън обаче се изчерпа играта на червените преди почивката.

През втората част "Фулъм" продължи да бъде много агресивен, като до 60-ата минута "Ливърпул" срещаше големи трудности да премине централната линия и да се доближи до наказателното поле. Влизането на терена на Дарвин Нунес, както и на ветерана Джеймс Милнър обаче промени играта на червените.


В 64-ата минута Нунес отбеляза триково, засичайки остро центриране на Салах. Няколко минути по-рано друго подобно изпълнение на новото попълнение на "Ливърпул" беше спасено от вратаря на "Фулъм".

След изравнителното попадение "Ливърпул" доминираше и пропусна три отлични шанса да стигне до нов гол.

Вместо това в 72-ата минута "Фулъм" си спечели дузпа след много груба грешка в защитата на гостите. Митрович напредна сам срещу двама и беше препънат от Върджил ван Дайк, като системата за видеоарбитраж (VAR) потвърди решението. От бялата точка сърбинът вкара за втори път - 2:1.

До края на двубоя "Ливърпул" натисна и имаше по-чистите положения. В 80-ата минута Салах вкара след грешка на защитниците в бяло, които не се ориентираха. Положения имаше още за Нунес и Харви Елиът. В самия край Хендерсън уцели гредата.

Дневник