Манчестър юнайтед" загуби първия си мач от новия сезон във Висшата лига, след като отстъпи с 1:2 срещу "Брайтън" на своя стадион "Олд трафорд". "Червените дяволи" изиграха изключително слабо първо полувреме, в което паднаха и двата гола за гостите.

Паскал Грос ги отбеляза в 30-ата и 39-ата минута. Попадението за "Юнайтед" беше автогол на Алексис Макалистър в 68-ата минута.

Новият мениджър на "червените дяволи" Ерик Тен Хаг става първият от Луис Ван Гал (2014 г.) насам, който губи първата си среща. От своя страна "Брайтън", който през миналия сезон постигна разгромен успех над "Юнайтед" с 4:0, взе първа победа на "Олд трафорд".

В дебюта си начело на "Юнайтед" новият мениджър остави на резервната скамейка Кристиано Роналдо. Португалецът, който постоянно е свързван с изхода на "Олд трафорд", често беше показван от камерите, които акцентираха на разочарованото му изражение.

Преди почивката "Юнайтед" имаше само един по-добър шанс за гол, но Бруно Фернандеш не успя да уцели вратата от около 12 метра.

"Брайтън" нанесе своя удар в рамките на девет минути - между 30-ата и 39-ата. Първият гол падна, след като Тросар намери Дани Уелбек зад гърба на защитата, последва успореден пас на голлинията и Грос се разписа без особени проблеми.


Второто попадение на германеца дойде при лоша намеса на Давид Де Хеа, който изби топката пред себе си, тя попадна в Грос и той не сгреши - 0:2.

През звтората част "Юнайтед" заигра много по-активно по фланговете и се пренесе масирано в половината на "Брайтън". Още в 53-ата минута на терена се появи и Роналдо, а натискът на "червените дяволи" постоянно се засилваше.

Въпреки това португалецът оставаше много изолиран, по-рядко играеше с топката, а когато го правеше беше далеч от вратата.

Домакините намалиха резултата в 68-ата минута, когато Алексис Макалистър си вкара автогол. До него се стигна, след като двамата с вратаря Роберт Санчес не успяха да я изчистят. Гостите претендираха и за нарушение срещу вратаря.

До края на двубоя "Юнайтед" беше по-активен, но така и не създаше чисти положения. Роналдо опита късмета си веднъж, но ударът му беше блокиран. След това гостите успяха да ограничат опасностите пред своята врата.

Дневник