С гол на Роналдо в 70-ата минута "Левски" победи "Пирин" с 1:0 в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". Сините имаха сериозни трудности в двубоя, като не бяха на обичайната си висота, особено през първата част.

Мачът беше трети за "Левски" през сезона и първи от 16 юли насам, тъй като срещите със "Славия" и "Черно море" бяха отложени заради участието в Лигата на конференциите.

Заради предстоящия мач с "Хамрун спартанс" треньорът Станимир Стоилов даде почивка на някои важни играчи като Николай Михайлов, Георги Миланов, Билал Бари и Килиан ван дер Каап, като трима от тях се появиха като резерви.

Роналдо се разписа 20 минути преди края на двубоя, като засече центриране отдясно на Патрик-Габриел Галчев. "Пирин" нямаше много сериозни шансове в двубоя, като Петър Занев напусна принудително заради контузия, а Красимир Станоев беше изгонен пет минути преди края.

С втората си победа "Левски" вече има шест точки и заема седмо място в таблицата. "Пирин" остава без успех със само две точки от началото на сезона.

Дневник