Лудогорец" ще направи опит да преодолее "Динамо" (Загреб) и да стигне до плейофа за влизане в Шампионската лига. Задачата пред българския първенец е трудна заради загубата с 1:2 в първата среща в Разград.

Реваншът е тази вечер в 21.00 часа, като мачът ще бъде предаван по "Диема спорт 3".

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа заяви, че отборът ще търси обрат с умна и търпелива игра. "Изиграхме много добър мач срещу "Динамо" преди седмица, но не съм доволен от резултата, защото не трябва да играем красиво, а ефективно и да постигнем успех", каза Шимунджа.

"Аз съм от съседната държава (Словения) и познавам много добре манталитета на "Динамо", на феновете, които ще окажат влияние. Наясно сме, че ако искаме да продължим в следващата фаза, трябва да победим, но това не означава, че трябва да вкараме гол в първата минута. Трябва да бъдем умни и да чакаме своя момент", заяви треньорът.

Той е изправен пред предизвикателства, защото плеймейкърът Каули Оливейра е контузен, Бърнард Текпетей е наказан, а Пиерос Сотириу и Алекс Сантана бяха продадени в рамките на две седмици. В игра се завръща Мануел Шоу.
 

"Всички знаем какво направи Сотириу за нас, ще ни липсва, но това дава възможност на други играчи да покажат защо са в "Лудогорец". Не искаме да се оплакваме, утре (вторник) останалите футболисти ще покажат своята класа. Ние не сме единственият отбор с проблеми. Приемаме го и търсим варианти да разрешим тези проблеми. Не можехме да избегнем трансферите на основни играчи, дали това ми харесва или не - няма значение. Приемаме го и продължаваме напред", добави Шимунджа.

Техническият директор на "Лудогорец" Козмин Моци също заяви, че отборът трябва да играе умно. "Ако момчетата направят същия мач като в Разград, вярвам, че можем да се класираме напред".

"Изпуснахме много голове в първата среща и затова казвам, че искам момчетата да играят по същия начин, защото съм сигурен, че този малшанс, който имахме, няма да продължи много. Знаем как е в Загреб, но и знаем как да победим там", добави румънецът.

Защитникът Георги Терзиев и нападателят Спас Делев също смятат, че с играта от първия мач и повече късмет "Лудогорец" може да спечели.

"Със сигурност домакинството е някакъв фактор. Предполагам стадионът ще е пълен, но когато силите са изравнени, малките детайли променят нещата. Както видяхте в първия мач, те имаха две положения, вкараха бързо, така че се надявам сега ние да имаме късмет. Когато сме под напрежение, правим едни от най-силните си мачове, така че дано имаме и шанс", посочи Терзиев.

Дневник