Феновете на "Манчестър юнайтед" постигнаха победа" - така изданията в Англия описаха ситуацията, след като "червените дяволи" обявиха, че прекратяват интереса си към нападателя на "Болоня" Марко Арнаутович.

В началото на седмицата, ден след загубата на "Юнайтед" от "Брайтън", клубът започна преговори за привличане на австрийския национал в търсене на решение за проблемите си. Новината обаче предизвика серия от негативни реакции, както сред привържениците на "червените дяволи", така и сред футболни анализатори.

"Това би бил ужасяващ PR ход. Това е много грешен ход, не само в очите на феновете", коментира пред радио BBC 5 Live Крис Сътън.

Според запознати "Юнайтед" е бил на път да отправи оферта от 8 милиона паунда за Арнаутович. Австриецът игра във Висшага лига между 2013 и 2019 г. за "Стоук сити" и "Уест Хем", като вкара 43 гола в 184 мача. След това игра две години в Китай, преди да подпише с "Болоня" през 2021 г., където има 14 гола в 33 срещи.

"Червените дяволи" са под натиск да си осигурят нов нападател, след като изпуснаха Дарвин Нунес за сметка на големия си съперник "Ливърпул", както и няколко други играчи.

Дневник