Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс заговори за приближаващата раздяла с тениса. 40-годишната състезателка даде знак, че започващият в края на месеца US Open може да е последният турнир в кариерата ѝ.

В понеделник американката, която дълго отсъстваше заради контузия, спечели първата си победа на сингъл от повече от година след успех срещу испанката Нурия Диас в Торонто.

"Никога не съм харесвала думата "пенсиониране". Не ми звучи като съвременна дума. Гледам на това по-скоро като на преход", написа Уилямс в статия, публикувана във "Вог".

Тя заяви, че повече харесва думата "еволюция", като уточни, че посоката, в която върви, е извън тениса "към други неща, които са важни за мен". И добави, че иска по-голямо семейство.

Уилямс спечели 23-ата си титла от Големия шлем през 2017 г. След това няколко пъти беше много близо до изравняване на рекорда на Маргарет Корт от 24 титли, като след раждането на дъщеря си Олимпия игра в четири финала, но ги загуби.

"Има хора, които казват, че не съм най-великата в историята, защото не съм подобрила рекорда на Корт, който тя постигна преди "Оупън ерата", започнала през 1968 г. Ще излъжа, ако кажа, че не съм искала този рекорд. Очевидно го искам. Но не мисля за това всеки ден. Ако съм на полуфинал, тогава - да. Може би мислех прекалено много за него, но това не помогна."

По-късно в "Инстаграм" тя добави, че истински обича тениса и му се наслаждава. "Но сега обратното броене започна. Трябва да се съсредоточа върху това да съм майка, върху духовните си цели и върху откриването на различна, но вълнуваща Серена. Ще се насладя на следващите седмици."

Дневник