Диагоналът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов си пожела България да се превърне в приятната изненада на световното първенство.

Надпреварата започва в края на месеца, а отборът ще играе в група с шампиона и домакин Полша, САЩ и Мексико. Соколов и Тодор Скримов са двамата опитни волейболисти, които се връщат в състава.

"Срещу Полша имаме повече шансове, защото с тях винаги играем по-агресивно, не знам защо. През годините се е показало и доказало. Американците играят и стоят много по-тактически и технически от поляците", каза Соколов пред Би Ти Ви.

Волейболистът изтъкна важността на присъствието в състава на Александър Николов, който се развива бързо. "Много важно е да разчиташ на млад състезател, а той показва именно това - че на него може да се разчита. Спокойствието е единственото, което ме изненадва. Той играе спокойно, не се страхува да греши. Много от състезателите се страхуват да грешат. Най-важното е, че той сега играе мачове за медал, което е най-важното за един състезател и за неговата психика", добави Соколов.

Дневник