Двубоят между шампиона "Лудогорец" и носителя на Купата на България "Левски" е отложен. Решението на спортно-техническата комисия идва след молба от сините, като клубът от Разград е дал съгласие.

Това е третият двубой на "Левски", който се отлага за шест кръга. Преди това бяха отложени други две гостувания - на "Славия" и "Черно море".

Треньорът Станимир Стоилов многократно заяви, че голямата цел са евротурнирите, където отборът му опитва да влезе в групите на Лигата на конференциите. "Ако трябва ще отложим цялото първенство, само да стигнем до групите", каза той преди реванша с "Хамрун спартанс".

През пролетта Стоилов няколко пъти заяви, че харесва сгъстения календар и предпочита отборът му да играе в ритъм сряда - събота.

Дотук "Лудогорец" имаше отложен мач - гостуването на "Славия". Другият мач от първенството, който не се игра по същата причина, е този между "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА по искане на червените.

От БФС още миналата година дадоха знак, че на преден план се поставят интересите на участниците в европейските клубни турнири, като тогава бяха отложени няколко мача на "Лудогорец" и ЦСКА.

Заради отлагането на двубоя в Разград мачът на ЦСКА със "Септември" е преместен в неделя от 18.15 за 20.00 часа.

Дневник