Йосиф Миладинов завърши седми във финала на 50 метра бътерфлай на европейското първенство в Рим. Плувецът записа време 23.41 секунди.

Европейската титла взе представителят на домакините от Италия Томас Чекон с 22.89 сек. Среброто взе Максим Грусе (Франция) с 22.97 сек, а бронзът Диого Рибейро от Португалия - 23.07.

"Направих всичко, което мога, но просто плуването ми не стана. Няма нищо, аз съм доволен, направих три плувания по 23 секунди, предстои ми 100 метра, които са ми по-силни. Гледам напред и се надявам да продължа да поддържам тази форма. Времето ще покаже дали ще остана в елита", каза Миланов пред БНТ3.

Българинът влезе във финала, след като два пъти подобри националния рекорд в дисциплината. В сериите в четвъртък Миладинов записа плуване за 23.46 секунди, а по-късно в полуфинала постигна 23.20 сек, за да се класира с пети резултат.

Година по-рано именно в Рим Миладинов взе две титли на европейския шампионат за младежи на 50 и 100 метра бътерфлай.

Финалът беше първи за Миладинов от олимпийските игри в Токио, когато той се класира осми на 100 метра бътерфлай. През юни българският плувец пропусна световното първенство.

В Рим Миладинов ще участва и на 100 метра бътерфлай, като на предишното европейско първенство той спечели сребърен медал.

Дневник