Отложеният мач за Суперкупата на България между "Лудогорец" и "Левски" ще се изиграе на 1 септември. Това стана ясно, след като Българският футболен съюз (БФС) обяви програмата за следващите пет кръга в първенството, както и за двубоя между шампиона и носителя на Купата на България.

Двата отбора трябваше да се срещнат преди началото на сезона, но заради кратката почивка и лятната подготовка, двубоят беше отложен.

Мачът за суперкупата ще бъде на 1 септември на Националния стадион "Васил Левски" от 20 часа.

"Лудогорец" и "Левски" трябваше да се срещнат и в предстоящия шести кръг на шампионата (14 август), но мачът беше отложен заради европейските турнири.

От обявената програма за следващите кръгове става ясно, че в Първа лига се продължава с отлагането на мачове. ЦСКА няма да играе срещата си от седмия кръг на първенството, когато трябва да гостува на "Локомотив" (Пловдив). Двубоят е отложен заради участието на червените в плейофите на Лигата на конференциите срещу "Базел".

Дербито на първенството между "Левски" и ЦСКА ще се изиграе в 11-тия кръг, като ще бъде на 18 септември от 16.45 часа на "Васил Левски". Другото дерби - това на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" е в деветия кръг на 3 септември от 20.30 часа.

Дневник