Осасуна и Севиля осигуриха зрелищен старт на сезона в Ла Лига, който бе белязан от кръв, победен гол от дузпа и първи успех за домакините над този съперник от 2013 година насам. Отборът от Памплона спечели с 2:1 като поведе в резултата рано-рано, после допусна почти мигновено изравняване и трябваше да изчака повече от час, за да стигне до попадението, което да осигури трите точки.

Чими Авила и Рафа Мир размениха по един гол в рамките на две минути между 9-ата и 11-ата. Първо уругваецът откри за Осасуна, след като засече с глава центриране от дясното крило и с много добре насочен и достатъчно силен удар се разписа за 1:0. Мир обаче отговори почти на мига за гостите от Андалусия и след като Папу Гомес свърши чудесна работа с майсторско първо докосване, после намери съотборника си непосредствено пред вратата и той изравни - 1:1.

През второто полувреме зрелището на терена бе окървавено, след като Унай Гарсия от домакините се сдоби с разцепена вежда.

Развръзката пък дойде точно на финалната права, когато в 74-ата минута Осасуна получи дузпа. С изпълнението от 11 метра се нае Аймар Орос и определено не разочарова, а разписвайки се осигури на своя отбор победно начало на сезона след 2:1.

Дир.бг