"Левски" поиска преиграване на мача-реванш от третия предваителен кръг в Лигата на конференциите срещу "Хамрун" заради нарушаване на правилата от съдията. Сините съобщиха, че в петък вечер са депозирали молба пред Европейската футболна федерация (УЕФА).

Тимът отпадна от "Хамрун" след изпълнение на дузпи, като след редовното време губеше с 1:2.

"Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с "Хамрун". Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача", съобщиха сините.

От клуба добавят, че случая ще бъде разгледан спешно от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.

Нарушението на правилата, за което от "Левски" се оплакват е при подновяването на играта след изравнителния гол на Цунами. При изпълнението на център футболистът на "Хамрун" Додо е в половината на "Левски", а по-късно именно той стигна до топката, за да я върне към Матю Гийомие, който вкара второто попадение за малтийския тим.

В ситуацията реферът Ищван Ковач не видя нарушението на правилата, а в Лигата на конференциите няма система за видеоповторения (VAR), която да преразглежда головете.

Дневник