Григор Димитров ще играе с канадеца Денис Шаповалов в първия кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати, САЩ (15-21 август). Българинът е 16-ти поставен в основната схема и във втори пореден турнир ще срещне канадски съперник на старта.

В Монреал, където стигна до втори кръг, Димитров отстрани Алексис Галарно. Тогава бившият №3 се размина с Шаповалов, отпаднал още на старта.

Димитров и Шаповалов ще играят за четвърти път помежду си, като българинът е с две победи, но левичарят от Канада спечели последната им среща през 2020 г. в Рим. Шаповалов е в серия от девет загуби в последните си 10 мача.

При победа Димитров ще има за съперник американец - Томи Пол или Дженсън Бруксби. Българинът е в горната половина на схемата, където другият поставен е лидерът в световната ранглиста Даниил Медведев. Двамата могат да се срещнат в трети кръг.

Димитров и Медведев бяха в една част на схемата и в Монреал.

Турнирът в Синсинати е последният на твърди кортове от сериите АТП 1000 преди US Open (28 август - 11 септември). След него е единствено надпреварата от АТП 250 в Уинстън Салем, която е последна преди четвъртият турнир от Шлема за годината.

В Синсинати от водещите тенисисти ще участват още Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Камерън Нори и Яник Синер.

Дневник