Шампионът във Висшата лига "Манчестър сити" записа втора поредна победа от началото на сезона, след като разгроми "Борнемут" с 4:0. На своя стадион "Етихад" "гражданите" се справиха без особени проблеми със съперника си и още преди изтичане на първата част водеха с 3:0.

Илкай Гюндоган откри в 19-ата минута след асистенция на Ерлинг Холанд. В 31-ата и 37-ата минута Кевин Де Бройне и Фил Фоудън комбинираха за други две попадения. Първо се разписа белгиецът след асистенция на Фоудън, а шест минути по-късно двамата размениха ролите си.

В 79-ата минута "Сити" стигна до четвърто попадение, което беше автогол на Джеферсон Лерма.

По същото време "Арсенал" също постигна втори успех. "Артилеристите" надвиха "Лестър" с 4:2 вкъщи и подобно на "Сити" са с пълен актив след два кръга.

Габриел Жезуш вкара първите си голове за "Арсенал", като беше точен в 23-ата и 35 минута. Бразилецът беше близо и до хеттрик още преди да са минали 45 минути. В края на първата част реферът даде дузпа за "Лестър", но по-късно я отмени след преглед на ситуацията с технологията за видеоповторения (VAR).

След почивката паднаха още четири гола. Защитникът на "топчиите" Вилям Салиба си вкара автогол в 53-ата минута, но само две по-късно Гранит Джака възстанови аванса от два гола на "Арсенал".

Джеймс Мадисън намали отново в 74-ата минута, но 120 секунди по-късно точен беше Габриел Мартинели, който оформи крайния резултат.

Дневник