"Манчестър юнайтед" продължи със слабото си представяне от началото на сезона във Висшата лига и беше унижен при гостуването на "Брентфорд" - 0:4. "Червените дяволи" записаха втора поредна загуба след тази от "Брайтън" на старта.

Тимът, воден от Ерик Тен Хаг, направи кошмарна първа част, в която "Брентфорд" вкара и четирите си попадения. Те паднаха след четири точни изстрела на домакините.

Джош Дасилва откри в 10-ата минута, след което се разписаха Матиас Йенсен в 18-ата, Бен Мий в 30-ата и Браян Мбеумо в 35-ата.

За "Юнайтед" в стартовия състав се завърна Кристиано Роналдо, но това по никакъв начин не помогна на "червените дяволи". В по-големи периоди от срещата португалецът не се отличаваше с нещо по-опасно пред вратата на домакините.


"Юнайтед" за трети път в историята си получи четири гола за едно полувреме в ерата на Висшата лига, като и трите случая са в рамките на две години (от Тотнъм през 2020 и Ливърпул през 2021 г.). Включително и миналия сезон тимът е в серия от седем загуби във Висшата лига в рамките на последните си 11 мача. В тях "Юнайтед" има само две победи.

За трети път април насам "Юнайтед" губи с 0:4 в първенството.

В следващия кръг "червените дяволи" приемат "Ливърпул" на своя стадион.

Дневник