Посрещачът на националния отбор по волейбол Тодор Скримов е под въпрос за световното първенство, което започва след 12 дни. Селекционерът Николай Желязков заяви, че опитният играч ще мине изследване, за да се види какво е състоянието му.

"Имах възможността да използвам всички състезатели (в приятелските мачове със Сърбия) с изключение на Тодор Скримов. Той има проблем с крака и ще му се направи ядрено-магнитен резонанс. Дано травмата не е тежка и Тошко да участва на световното първенство", каза Желязков.

Скримов и Цветан Соколов бяха извън състава за Лигата на нациите, но започнаха подготовка за световното.

България загуби един мач и завърши наравно в другия срещу Сърбия.

"За мен мяха много важни и полезни мачове. Отстъпваме в изпълнението на начален удар и това беше основната причина да загубим първия двубой. Доста сме тренирали този елемент и в оставащото до световното първенство време ще продължим да го усъвършенстваме. Има грешка и грешка. Когато я правим при първи начален удар, тежи много. Сърбите правиха един-два аса и след това бъркаха. Разбирам, че има такива моменти. В тези мачове така се получи", заяви Желязков, цитиран от сайта на федерацията.

"Ако гледаме играта като цяло, превъзхождахме съперника в много елементи. Затова и у мен има голяма доза оптимизъм. Тренирахме много сериозно в Самоков и съм доволен от всички. Като цяло играта ни беше добра", добави треньорът.

От понеделник до заминаването за Полша волейболистите ще се подготвят в зала "Христо Ботев". В събота предстои двустранна тренировка с Канада, а след това двата отбора ще играят две контроли.

"В последната седмица работата е много и е може би най-важната. Трябва да се научим да атакуваме противниците с начален удар", добави Желязков.

България започва световното с мач срещу шампиона и домакин Полша на 26 август. Другите отбори в групата са САЩ и Мексико.

Дневник