Манчестър юнайтед" е близо до привличането на футболиста на "Реал" (Мадрид) Карлос Енрике Каземиро. Бразилският полузащитник е обявил на настоящия си тим, че иска ново предизвикателство.

Според медиите в Англия се очаква сделката между двата клуба да бъде на стойност 70 милиона евро.

"Неговата воля е да напусне. Той тренира с нас, но преговорите са в ход. Говорих с него и уважавам желанието му", каза треньорът на "Реал" Карло Анчелоти и добави: "Каземиро иска ново предизвикателство, затова не мисля, че той може да промени решението си."

На пресконференция мениджърът на "Юнайтед" Ерик Тен Хаг отказа да коментира. Очаква се клубът да плати 60 млн. евро за бразилеца, а останалите 10 милиона да са под формата на бонуси. Бразилецът ще подпише 4-годишен договор и ще бъде един от най-високоплатените футболисти на "Олд Трафорд".

"Юнайтед" записва най-лошия старт в първенството от 101 години. Тимът загуби два пъти поред във Висшата лига, а феновете призоваха собствениците от фамилия Глейзър да го продадат.

Каземиро е част от "Реал" (Мадрид) от 2013 г. В този период бразилецът спечели три пъти Ла Лига и пет пъти Шампионската лига.

Дневник