Шампионът във Висшата лига "Манчестър сити" допусна първа грешка от началото на сезона, след като завърши 3:3 в гостуването си на "Нюкасъл" в среща от третия кръг на първенството. Двата тима изиграха вълнуващ двубой, който беше белязан от обрат и периоди на надмощие на всеки от протнивиците.

След три кръга "Сити" остава на две точки зад лидера "Арсенал", който е с пълен актив от 9, и единствен има три победи. "Нюкасъл" е шести в таблицата с пет точки, като е непобеден дотук.

"Сити" поведе още в петата минута, когато Илкай Гюндоган се разписа след подаване на Бернардо Силва.

Последва много силен период на домакините, които окрилени от публиката на "Сейнт Джеймсис парк" успяха да обърнат с две попадения до почивката. Мигел Алмирон вкара в 28-ата минута, а в 39-ата се разписа и Калъм Уилсън.

В края на първата част "Сити" беше притиснат и тотално надигран. По-добрата игра на "свраките" продължи и в началото на второто полувреме, когато Киърън Трипиър направи резултата 3:1. Капитанът на "Нюкасъл" вкара след изключителен изстрел от пряк свободен удар в 54-ата минута.

Отговорът на "Сити" обаче беше впечатляващ и в рамките на три минути "гражданите" изравниха. Между 61-ата и 64-ата Ерлинг Холанд и Бернардо Силва изравниха. В първата ситуация Родриго асистира на централния нападател, а във втората Кевин Де Бройне изработи гола.

До края на мача "Сити" имаше по-чистите положения. В 76-ата минута съдията показа и червен картон на "Нюкасъл" за нарушение на Трипиър, но след преглед на повторение, решението беше обърнато в жълт картон. В заключителните минути Холанд пропусна изгоден шанс, а вратарят на домакините Ник Поуп спря Гюндоган.

Дневник