Служебният министър на спорта Весела Лечева се обяви срещу отпускане на допълнителни средства за залата в Бургас. Съоръжението се строи вече повече от седем години, като по думите ѝ струва близо 65 млн. лева.

Лечева посочи, че проектът е започнат "на парче, с идеята да се направи малка многофункционална зала за нуждите на Бургас", и добави, че във времето са взети грешни решения за допълнително финансиране.

"Залата в Бургас е осемгодишна сага, започнала през 2014 година. Има една българска поговорка "Пет пъти мери, един път режи", но тук това не е свършено. Започнато е на парче, с идеята да се направи една малка многофункционална зала за нуждите на Бургас. След това при смяна на ръководствата и различните екипи намеренията порастват до голямо спортно съоръжение, без да се съобрази дали има такава необходимост и възможност", каза Лечева пред БНТ.

"Смятам, че ще е изключително недобросъвестно, ако отпуснем допълнителни 7.5 милиона лева, защото досега са поети разходи от 65 милиона лева. Няма как такова съоръжение да остане незавършено, но в същото време това няма как да стане за сметка на българския данъкоплатец. Смятам, че ангажиментите, които са поети, и обществената поръчка, която е направена, както и договорът, който е подписан, трябва да бъдат изпълнени. На този етап отпускане на допълнителни средства за залата в Бургас би било недобросъвестно действие", добави служебният министър.

В годините многократно беше отлаган срокът за завършването и откриването на залата.

Дневник