Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че очаква градивни критики от новосъздадения обществен съвет. Думите му дойдоха покрай първото заседание на структурата, която беше сформирана по идея на самия Михайлов.

От БФС посочват, че той е приветствал "изтъкнатите футболни легенди и функционери, които ще помагат на федерацията, на изпълнителния комитет и на президента с експертизата си".

Председател на обществения съвет е бившият член на изпълнителния комитет на БФС Валентин Михов, а негов заместник е Христо Порточанов, който беше съперник на Михайлов за президентския пост на изборите през октомври 2021 г. Другите членове са Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров и Константин Баждеков.

"Отдавна имам идея за сформиране на подобен кръг от опитни и компетентни професионалисти в сферата на футбола; хора, които са заслужили да изразят своето становище както за нашата работа, така и за развитието на българския футбол като цяло. Изключително съм радостен, че това мое желание се сбъдна и точно вие сте личностите, които ще ни дават съвети, насоки и градивни критики", каза Михайлов.

Дневник