Григор Димитров влезе в серия от три загуби в последните си пет срещи. Българинът започна на Уинстън-Сейлъм директно от втори кръг, където се изправи срещу бившия №3 Доминик Тийм, размазвайки го в първия сет с 6:0, но след това му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втория сет при 2:4.

По-малко от 25 минути минути бяха необходими на ракетата ни, за да “върже” втори пореден “геврек” на шампиона от US Open 2020, след като същото направи и в третия сет на предишния им мач на Australian Open 2021.

Австриецът, който се завърна на корта по-рано тази година след повече от 9 месеца извън игра, показа, че все още е далеч от най-добрите си времена и за големи периоди от двубоя не успяваше да бъде равностоен на световния №19.

Втората част стартира далеч по-равностойно, като трикратният финалист от Шлема стабилизира представянето си и вече все по-често ставахме свидетели на равностойни размени от дъното на корта. С времето започнаха да зачестяват пропуските от ракетата на нашия сънародник, от което австриецът не пропусна да се възползва, за да реализира пробив в петия гейм, който затвърди на нула.

Веднага след това първата ни ракета даде индикации, че не се чувства добре и се оплака от световъртеж. В почивката след шестия гейм, при резултат 2:4, българинът поиска медицинско прекъсване, по време на което бе прегледан от лекар. Впоследствие хасковлията опита да продължи битката, но още преди подготовката за изпълнение на сервис отново почувства дискомфорт и взе решение да преустанови срещата.

Gong.bg