Константин Папазов обяви, че е подал оставка като член на Надзорния съвет на футболния "Левски". Баскетболният треньор посочи, че е бил поставен под натиск.

"Собственикът (Наско Сираков) трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблемът, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за "Левски" и абсолютно безкористно", написа Папазов във "Фейсбук".

Той не посочва нито откъде идва натискът, нито кой е проблемът, за който споменава. В началото на юни на повърхността излезе напрежение между Папазов и Станимир Стоилов. Тогава треньорът на футболния отбор го призова да спази обещанието си и да плати задължение към фирмата за спортна екипировка "Макрон" заради разваления договор (110 хил. лева). "Надявам се да си изпълни обещанието. Не отива под никаква форма на човек от надзорния съвет (на "Левски") да прави излишни разходи, да обещаваш пред цяла България и да не ги чистиш, а да товарим излишно привържениците и спонсора", заяви тогава Стоилов.

"Горд съм, че преди малко повече от две години бях в основата "Левски" да си възстанови своята автентичност. Година по-късно да намери подкрепата на генералния спонсор "Палмсбет"! Само "Левски" за всички истински и безкористни левскари! Завинаги един от вас", добави Папазов.

Думите му идват часове след срещата между ръководството на футболния "Левски", представители на привържениците и мажоритарния акционер на спонсора Мило Борисов. След нея никой от присъстващите не говори пред журналистите.

По-късно друг член на Надзорния съвет - Петър Ганев заяви, че срещата е била дълга, откровена и отдавна чакана и темата е била свързана с бъдещето на "Левски".

"Клуб, привърженици и спонсор поставиха всички проблеми на масата, потърсиха възможни решения и дадоха началото на процес, който цели пълното оздравяване на любимия клуб. Вярвам, че всички замесени страни оценяват отговорността "Левски" да продължи развитието си в правилната посока. Затова и няма "лавина" от коментари и изказвания непосредствено след срещата. Предстои много работа", написа Ганев във "Фейсбук".

"Левски" продължава да е изправен пред финансови трудности. В дните след отпадането от евротурнирите Стоилов каза, че клубът се нуждае от приходи. "След като виждаме реалната картина, мисля, че тепърва ще се налага да търсим сериозни приходи, за да може клубът да бъде спасен", заяви той.

В края на юни изпълнителният директор Иво Ивков каза, че компанията "Юнайтед груп" иска да придобие "Левски".

Дневник