"Лудогорец" ще играе в груповата фаза на Лига Европа за шести пореден път, след като елиминира по драматичен начин "Жалгирис" в плейофите на турнира. Българският шампион трябваше да мине през продължения в гостуването си във Вилнюс, като не беше на висота и допусна множество грешки. Срещата завърши 3:3 и с общ резултат от 4:3 "Лудогорец" продължава.

В редовното време "Лудогорец" загуби с 2:3 и с 3:3 след двата мача се стигна до допълнителни 30 минути.

В 118-ата минута Оливие Вердон вкара дузпа точно преди двубоя да навлезе в изпълнение на наказателни удари, и така прати "Лудогорец" в групите.

В големи периоди от срещата "Жалгирис" действаше по-настоятелно, три пъти повеждаше и изпусна още няколко изгодни шанса. "Лудогорец" показа големи колебания най-вече в защита.


Българският шампион се озова в ролята на догонващ след само 20 секунди. При изпълнението на началния удар домакините пратиха топката далеч напред Матиас Ойевуси се пребори с Антон Недялков и я върна към връхлитащия Фабиен Урега, който без проблем отбеляза - 1:0.

Началните 15 минути на двубоя бяха шеметни и паднаха общо три попадения. В седмата "Лудогорец" успя да изравни, когато Матиас Тисера стреля по диагонала, вратарят Гертмонас отрази, но топката рикошира обратно от Игор Тиаго и литовски бранител, за да попадне в мрежата.

Въпреки това "Жалгирис" действаше по-агресивно и след 15 минути отново водеше. Оливер Буф вкара след продължително разбъркване в наказателното поле на "Лудогорец".

През второто полувреме грешките в защитата на българския шампион не свършиха. Въпреки това "Лудогорец" изравни за втори път. В 57-ата минута Матиас Тисера се пребори с бранител в бяло и плъзна топката край плонжа на вратаря.

Само шест минути по-късно обаче "Жалгирис" пак поведе след нова груба грешка на българската отбрана. Ренан Оливейра имаше време и пространство в накаателното поле да си нагласи топката и да я насочи.

След 3:3 в общия резултат се стигна до продължения, а в тях и дватат има имаха своите шансове. "Жалгирис" обаче беше една идея по-настоятелен, но с късмет българският тим все пак издържа. В 118-ата минута резервата Мануел Шоу беше повален в наказателното поле и "Лудогорец" получи дузпа.

Централният защитник Вердон я вкара хладнокръвно и прати тима си в групите.

Дневник