За втора поредна година "Байерн" (Мюнхен) и "Барселона" попаднаха в една група в Шампионската лига. Това отреди жребият за груповата фаза на надпреварата, теглен в Истанбул, където през този сезон ще се изиграе финалът.

Двата тима, които са сред фаворитите за отличието, са в група С. В нея попаднаха още "Интер" и "Виктория" (Пилзен)

През сезон 2021-22 "Байерн" спечели и двете срещи с по 3:0. "Барселона" завърши едва трети в групата и продължи в Лига Европа.

Сблъсъкът между германския шампион и каталунците сега е чакан с още по-голям, след като през лятото Роберт Левандовски осъществи трансфер от Мюнхен към "Камп ноу". Полският нападател се раздели с приятелски отношения с баварците, с изключение на някои по-критични думи към ръководството.

В друга интересна група се събраха "Ливърпул", "Аякс", "Наполи" и завърналият се в турнира "Рейнджърс". Носителят на купата "Реал" (Мадрид) ще играе с "Лайпциг", "Шахтьор" (Донецк) и "Селтик", докато "Манчестър сити" ще срещне "Борусия" (Дортмунд), "Севиля" и "Копенхаген".

Френският шампион ПСЖ е в група с "Ювентус" и "Бенфика".


През този сезон мачовете в групите стартират по-рано, като всичко е свързано със световното първенство в Катар (20 ноември - 18 декември). Първият кръг от груповата фаза е на 6 и 7 септември, а следващите съответно са на: 13-14 септември, 4-5 октомври, 11-12 октомври, 25-26 октомври.

Срещите от групите ще завършат на 2 ноември, а жребият за фазата на елиминациите ще бъде теглен на 7 ноември. Традиционно Шампионската лига ще бъде подновена в средата на февруари.

Жребий Шампионска лига
Група А: Аякс, Ливърпул, Наполи, Рейнджърс
Група В: Порто, Атлетико Мадрид, Байер Л, Брюж
Група С: Байерн, Барселона. Интер, Виктория Пилзен
Група D: Айнтрахт, Тотнъм. Спортинг, Марсилия
Група Е: Милан, Челси, Залцбург, Динамо Загреб
Група F: Реал М, Лайпциг, Шахтьор, Селтик
Група G: Манчестър сити, Севиля, Борусия Д, Копенхаген
Група H: ПСЖ, Ювентус, Бенфика, Макаби Хайфа

Дневник