Футболистът на ЦСКА Георги Йомов е със спрени състезателни права заради употреба на забранени вещества. Това обявиха от клуба, след като са получили писмо от Антидопинговата комисия към УЕФА.

Открито забранено вещество на 28 юли в домакинския мач от Лигата на конференциите срещу "Гьорче Петров" е причината Йомов да не играе в реванша с "Базел" преди няколко дни.

"Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция", допълват от ЦСКА.

Състезателните права на футболиста са спрени за 90 дни, като Йомов има срок до 1 септември да даде становище пред антидопинговите органи.

"Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено", добавят от клуба.

По-рано през годината футболистът на ЦСКА беше замесен в инцидент извън терена. През май бащата и братът на Йомов бяха в ареста заради стрелба на Околовръстния път в София. На мястото на инцидента беше автомобилът на играча на ЦСКА, но той категорично отрече да е присъствал.

Дневник