"Ливърпул" постигна една от най-големите победи в историята си и изравни рекорда за най-изразителен успех в ерата на Висшата лига, след като в събота разгроми "Борнемут" с 9:0. След три мача без победа червените достигнаха до такава, а представянето им доведе до много коментари.

Един от многото въпроси, които бяха зададени към Юрген Клоп беше дали "Ливърпул" не е унижил съперника си без да покаже нужното уважение.

Особено в края на срещата, когато водеха повече от убедително, червените не спираха да нападат и да търсят още попадения.

"Няма как да уважаваме повече "Борнемут", така че не съм съгласен, че е имало някакво унижаване на съперника от наша гледна точка. По-скоро бих поздравил моя отбор за поведението му", каза Клоп след срещата.

Още преди двубоя германецът говори за това, че "Ливърпул" има какво да доказва и той ще иска футболистите му да се представят по-добре от предходните срещи, в които бяха записани две равенства и загуба.

"Не сме тръгнали да унижаваме съперника, а да заявим себе си. Момчетата имаха настроение, дори бих казал, че играха перфектен футбол", коментира още Клоп.

"Ливърпул" стана едва третият отбор във Висшата лига, който отбелязва девет гола в един мач. "Манчестър юнайтед" е постигал това два пъти (сезон 1994/95 срещу "Ипсуич" и 2020/21 срещу "Саутехмптън"), а другият случай беше с успеха на "Лестър" като гост на "Саутхемптън" през сезон 2019-20.

Дневник