Мач между Александър Усик и Тайсън Фюри за излъчване на абсолютен световен шампион в тежката категория на бокса вероятно ще има през 2023 г. Това съобщава ESPN, като се позовава на информация от промотъра на Фюри Боб Аръм.

По всяка вероятност двубоят ще се състои на 11 или 18 февруари в Близкия изток. Потенциални домакини са Саудитска Арабия, Катар или Абу Даби.

Усик и Фюри държат всички титли в тежката категория, като победителят от евентуален мач ще ги обедини. Преди 10 дни украинецът победи за втори път Антъни Джошуа и защити поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), както и на Световната боксова организация (WBO). Фюри държи титлата на Световния боксов съвет (WBC).

Усик поиска да се бие с Фюри веднага след победата си над Джошуа. По-рано британецът беше обявил, че прекратява кариерата си, но през миналата седмица съобши, че ще се завърне на ринга.

"Ще има такъв мач. За него наградният фонд ще бъде разпределен 50 на 50. Говорих с Боб Аръм днес и той каза, че вече е готово. Другите ми източници потвърждават", съобщи Марк Кригел от ESPN.

Дневник