ЦСКА-София постигна емоционална победа над "ЦСКА 1948" с 2:1 в най-интересния мач от осмия кръг в Първа лига. Двубоят беше решен след обрат, след като Ангел Бастунов изведе гостите напред в 51-ата минута. Иван Турицов изравни от дузпа в 78-ата, а Брадли Де Нойер отбеляза красив гол с бомбен удар в 87-ата.

Загубата е първа за "ЦСКА 1948" от началото на сезона, но въпреки това тимът остава начело със 17 точки. ЦСКА-София събира 16, с колкото е и шампионът "Лудогорец". И двата отбора обаче са с два мача по-малко от лидера.

Срещата на стадион "Българска армия" беше белязана от много нерви и емоция на трибуните заради обтегнатите отношения между двата клуба. Ръководителите на гостите бяха обиждани, пръскани с вода и замеряни с предмети във ВИП ложата на стадиона.

Треньорът на "ЦСКА 1948" Любослав Пенев, който преди това водеше ЦСКА-София, също беше обиждан от публиката. По време на срещата възгласи имаше и срещу новия оперативен директор на гостите Стойчо Младенов.

На трибуните на "Българска армия" срещата изгледа Димитър Бербатов.

Първата част на мача беше много по-добра за гостите от "ЦСКА 1948", в нея домакините не отправиха нито един точен удар. В 20-ата минута Георги Русев преодоля вратаря Густаво Бусато, а Бастунов само трябваше да засече топката в мрежата, но вместо това я прати в страничния стълб.

Малко по-късно Бусато отрази удар по тревата на Карлос Охене.

Втората част продължи с по-добра игра на гостите и влизането от пейката на Радослав Кирилов се отрази. В 51-ата минута бившият играч на "Славия" преодоля бранител в червено, намери Бастунов в наказателното поле и той откри.

В заключителните 25 минути обаче ЦСКА-София притисна съперника си и действията се водеха главно пред вратата на Даниел Наумов. Той спаси изстрел на Дауда Бамба, а след това имаше още една ключова намеса след изстрел на Джонатан Линдсет.

В 78-ата минута домакините получиха дузпа, след като преглед на видеоповторение видя игра с ръка на Елитон. От бялата точка Турицов се разписа и изравни. Само девет минути по-късно Де Нойер отбеляза зрелищен гол с бомбен шут от около 22 метра.

В края на мача "ЦСКА 1948" остнаа и с човек по-малко заради втори жълт картон на Елитон.

Дневник