Шампионката в US Open Ема Радукану отпадна в първия кръг. Британската тийнейджърка отстъпи с 3:6, 3:6 срещу опитната Ализе Корне.

Преди година Радукану влезе в историята на тениса като първия квалификант, спечелил титла в турнирите от Големия шлем.

"Очевидно е, че тази загуба донякъде боли, защото това е любимият ми турнир и все още в мен са много от емоциите от миналата година", каза Радукану. Тя добави, че се гордее с това, че всеки ден и във всеки мач се стреми да дава най-доброто от себе си.

Този сезон 19-годишната тенисистка имаше трудности заради контузии, като това допринесе за непостоянните ѝ резултати.

Шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина също напусна US Open рано. Тя загуби с 4:6, 4:6 от квалификантката Клара Бурел, заемаща 131-ото място в света. Наскоро Рибакина се изказа критично за това, че "Уимбълдън" не е носил точки за ранглистата - решение, взето заради отказа на организаторите да пуснат тенисисти от Русия и Беларус.

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек победи с 6:3, 6:0 италианката Ясмин Паолини.

Носителят на рекордните за мъжете 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал за пръв път в кариерата си започна турнира в Ню Йорк със загубен първи сет. След това испанецът направи обрат за 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 срещу Ринки Хиджиката.

Това беше първият мач на Надал в US Open от 2019 г. насам. Четирикратният шампион пропусна надпреварата през 2020 г. заради коронавируса, а миналата година не игра заради контузия в стъпалото на левия крак.

Дневник