Крилото на Сенегал Кейта Балде няма да може да играе на Мондиал 2022 в Катар заради допинг, но в случая не става дума за положителен тест. Африканецът, който понастоящем играе за Спартак (Москва), е бил привикан за тест по време на престоя си в Каляри - случката се разиграва през април тази година, когато южняците губят с 1:5 от Удинезе. Тестът на Балде излиза отрицателен, но въпреки това той получава наказание, като това бе потвърдено и от руския му клуб.

    "Кейта Балде е наказан от италианската антидопингова агенция до 5 декември заради нарушение на допинговите правила по време на престоя му в Каляри", гласи съобщението на Спартак, откъдето потвърждават, че не става дума за положителен тест и уточняват, че подобна санкция автоматично бива приета както от местния футболен съюз, така и от ФИФА.

Така 38-те минути, които сенегалецът изигра за Спартак срещу Зенит по-рано този месец, ще бъдат единствената му поява на футболния терен за доста дълго време. Той ще може да играе за московчани след изтичането на санкцията и да се завърне към тренировъчен процес 22 дни преди нейния край, но това надали е от голяма важност за него, след като така или иначе отпада от сметките на националния селекционер на страната си за световното първенство в Катар.

Футболистите на Алиу Сисе са в група с домакините, Нидерландия и Еквадор.

Балде, който е юноша на Барселона, играе за представителния тим на родината си от 2016 година насам и досега има 40 двубоя, в които е реализирал 6 гола.

Дир.бг