Българският футболен съюз (БФС) ще опита да организира приятелски мач с Германия през 2023 г. Той трябва да бъде по повод честването на 100 години организиран футбол в България. Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов при откриването на тренировъчен терен.

"Догодина има 100 години футбол в България и ще има големи празненства. Ще поканим всички европейски федерации, всички големи шефове във футбола. Трябва да намерим дата на ФИФА за мач с Германия по случая", коментира Михайлов пред репортери.

През годините българската федерация е показвала добри отношения с тази на Германия (DFB). На конгреса на БФС през 2018 г. вече бившият президент на DFB Райнард Гриндел беше гост.

Михайлов добави още, че от БФС са отклонили покана за приятелски мач с Аржентина.

"Нямаше как да играем контрола с Аржентина. Защото трябваше да играем три мача за пет дни, а това е забранено. Хубаво е, че ни потърсиха за подобен двубой", добави Михайлов.

По информация на "Дневник" поканата е била за датите през септември, когато България има мачове в Лигата на нациите с Гибралтар (23 септември) и Северна Македония (26-и). През ноември футболните национали ще играят контроли с Кипър и Люксембург, които са на 16 и 20 ноември.

"След като бях безкрайно разочарован от последните мачове на националния отбор, казах, че няма да получават повиквателни в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите мача", коментира Михайлов за националния отбор и слабото представяне напоследък. След което добави: "Пробваме всякакви начини да вкараме чужда кръв и в отборите. Да вдигнем желанието и мотивацията, въпреки че не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор."

Дневник