"Левски" призова привържениците си да напълнят стадиона за домакинството с "Ботев" (Пловдив), за което клубът е наказан да играе без публика. Сините се обърнаха и към президента на Българския футболен съюз с призив "да си върви завинаги".

Клубът изрази недоволство от наказанието, което беше наложено, след като фенове от сектор А хвърлиха бомбичка, която нарани физиотерапевта на ЦСКА по време на дербито.

"Левски" дава пример с "Локомотив" (Пловдив). След мача с "Ботев" черно-белите бяха наказани за два мача без публика, но санкцията беше отменена след жалба и решение на апелативната комисия.

"Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме. Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с "Ботев" (Пловдив). Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги", завършват обръщението си от "Левски".

То идва година, след като мажоритарният собственик Наско Сираков публично заяви подкрепа към Михайлов заради 40-годишното приятелство, което ги свързва.

След дербито с ЦСКА сините бяха наказани и глобени с общо 13 300 лева за серия провинения. В мача футболистът на червените Джонатан Линдсет беше улучен с предмет в радостта след гола, който не беше зачетен заради засада.

"Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с "Левски" в мачовете с "ЦСКА 1948" и "Локомотив" (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки. Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на "Левски". Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса", пишат сините.

Те питат защо на клуба не е била предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище. "Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието", пишат от "Левски".

От клуба задават и въпроса защо ЦСКА не е бил наказан за инцидентите от мача с "ЦСКА 1948", когато към делегацията на гостите бяха хвърляни предмети.

Дневник