Новото начало за българския национален отбор по футбол - поредно за последните години, стартира утре вечер в Разград. Там националите ни в доста подмладен състав и водени от новия си сръбски селекционер Младен Кръстаич, се изправят срещу Гибралтар в мач от Лигата на нациите.

Двубоят е от 21:45, като сякаш съперникът е отличен за дебют, при това на един състав с деветима дебютанти и средна възраст 22 години.

Още по-фрапиращият факт по темата с подмладяването е, че средната бройка мачове за националния тим на този състав е едва 5,9 двубоя. Всеки останал тим в Европа е с доста по-сериозна бройка.

Така спокойно може да заключим, че през настоящата седмица европейските терени няма да има по-неопитен състав от българския.

Но рестартът изглежда логичен след тотално фиаско през юни, когато Бъглария направи ремита със Северна Македония (1:1) и Грузия (0:0), падна срамно от грузинците с 2:5 насред Разград, а за капак не успяхме да победим и полупрофесионалистите от Гибралтар след 1:1 на техен терен.

На фона на тези резултати макар и срамно, е напълно логично, че два кръга преди края България няма шанс за първо място в тази група от третата по сила Лига на турнира.

Грузия е с 10 пункта, Северна Македония със 7, ние имаме само три - от три ремита.

Още по-стряскащото е, че България все още на теория може да изпадне в последната по сила четвърта лига, където са страните, които дълги години наричахме "джудета".

След ремито в Гибралтар, днешният ни противник има една точка и все още мечтае, че може да ни изпревари. А двубоят в Разград утре се явява именно директен мач за оставане в тази Лига "С".

Дир.бг