Григор Димитров вече е на родна земя и се подготвя за участието си в турнира Sofia Open. Седмото издание на надпреварата, която е от категория АТР 250, предстои между 25 септември и 2 октомври в "Арена Армеец".

Първата ни ракета не скри вълнението си от това, че ще играе пак пред родна публика.

    "Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент", заяви Гришо в навечерието на турнира.

Бившият №3 в света описа емоцията да играе у дома като "несравнима" и като "много лично изживяване".

    "2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила", сподели Димитров.

    "Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам - защо не да го направя още веднъж... Да, вълнувам се", добави той в отговор на въпрос дали е готов да целуне корта в София още веднъж като победител.

Дир.бг