Шумен е град с богата история, но с незавидно настояще и с дискусионно бъдеще. Поколения политици се „постараха“ това да се случи. Гордеем се, че „оттук започва България“, но старите столици Плиска и Преслав, Мадарският конник, обявен за национален символ, и всички други исторически забележителности продължават да бъдат „забравени“ за родните и чужди туристи. 

Когато човек се разхожда в центъра на Шумен може да остане с впечатлението, че чуждестранен туристически поток се е изсипал в нашия град, но веднага си дава сметка, че става въпрос за най-обикновен процес на урбанизация – миграция от селото към града, като новите „граждани“ използват майчиния, а не официалния си език. Цяло едно поколение не познава езика си – някои писмения, други – говоримия, липсва квалифицирана работна ръка, а младите българи мигрират към морската или административната столица, търсят реализацията си в чужбина. 

Тази тъжна картина може да бъде допълнена с констатация за разбити улици, лоша инфраструктура, липса на добре платени работни места… Какво да кажем за проблема с водата: през XXI век шуменци са принудени да плащат за питейна вода, а използват поливна и то, когато я има.

Какво е решението? 

Да се подкрепят партии, в чиито листи водачи са хора от Шумен, до болка добре познаващи проблемите на града и региона и имащи волята и потенциала да допринесат за решаването им.

Такава партия е ВМРО – БНД, доказана и автентична патриотична организация, която винаги е отстоявала и отстоява националните интереси. Ние няма да допуснем политиката на България да бъде диктувана от столиците на други държави, а конюнктурни лични и партийни интереси да спъват развитието на държавата и региона.

Гласувайте с № 5 в интегралната бюлетина за ВМРО – БНД. Гласувайте за бъдещето на вашите деца, за Шумен и защото БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!

 

Пресцентър на ВМРО-Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление.