Българският защитник Мартин Георгиев получи признание от популярното английско издание The Guardian, което всяка година изготвя класация на 60-те най-перспективни млади футболисти в света.

В актуалната класация попадна и юношата на Славия, който по-рано през лятото премина в Барселона.

В момента защитникът е част от дублиращия тим на каталунците, но вече записа и тренировки с представителния тим на Барса. 17-годишният юношески национал на България изигра 6 мача за мъжкия отбор на Славия през миналия сезон преди да потегли към Испания.

    "Почти три десетилетия след успеха и "Златната топка" на Христо Стоичков в Барселона, българските футболни фенове отново се надяват да видят техен сънародник да остави своята следа в испанския футбол. Това лято талантливият Георгиев премина в школата на Барса "Ла Масия" от Славия. Той е здрав физически, но същевременно отговаря на неимоверно високите изисквания на клуба от теническа гледна точка. Георгиев бе един от основните играчи на България на Европейското първенство за юноши тази година в Израел. Там успя да покаже и голмайсторските си умения, откривайки резултата в първия мач от турнира срещу Нидерландия", пише изданието.

    "Голямата ми цел е да пробия в първия състав на Барселона и да стигна до върха", пък казва самият футболист.

Дир.бг