Новак Джокович се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТП 250 в Тел Авив, Израел, след като срази Пабло Андухар-Алба с 6-0, 6-3 в мач, продължил около час и половина.

 

Поставеният под номер 1 в основната схема започна под пара и върза „геврек“ на испанския си опонент в откриващата част. Сърбинът буквално летеше по корта и не остави шансове на 115-ия в световната ранглиста. Втората част стартира с гейм за Джокера, като Андухар-Алба отрази цели пет точки за пробив в първото си подаване за сета. Играта продължи равностойно, под диктовката на сервиращите, преди да се стигне до осмия гейм, където закономерното се случи и Ноле проби, а след това сложи точка на спора, реализирайки третия си мачбол.

 

Джокович приключи с осем аса и нито една двойна грешка, като загуби само пет точки на първи сервис и четири на втори за целия двубой. Андухар-Алба така и не се добра до точка за пробив, а при уинърите и непредизвиканите грешки предимството на сърбина бе отчетливо – 29 на 17 при печелившите удари, и 8 на 15 при непредизвиканите грешки.

За 35-годишния тенисист това бе първи официален мач на сингъл от финала на Уимбълдън насам, където той грабна седмата си титла. Джокович участва и миналата седмица в демонстративния отборен турнир Лейвър Къп, където светът на тениса се сбогува за последно с легендата Роджър Федерер. В спор за място на полуфиналите в Тел Авив Джокера ще играе с канадеца Вашек Поспишил, който се справи с квалификанта и представител на домакините Едан Лешем.

В останалите три четвъртфинала Артур Риндеркнех играе с Роман Сафиулин, Констан Лестиен се изправя срещу Максим Креси, а Лиъм Броуди е съперник на втория в схемата Марин Чилич. /БГНЕС