Крилото на ЦСКА-София Георги Йомов е наказан от УЕФА за 4 години заради употреба на допинг. Макар санкцията да не е официално обявена, решението е взето, твърди "Мач Телеграф", позовавайки се на информация от "Армията" и БФС.

Футболистът е със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА - София с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Най-глупавото в тази ситуация е, че въпросният препарат не е помагал на Йомов да играе по-добър футбол, а му е бил от полза, за да има плочки на корема и изваяни мускули. Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА - София нае да защитава Йомов да обжалва решението.

Днес.бг